Permohonan UPSI Februari 2017 Online

Universiti Pendidikan Sultan Idris merupakan satu-satunya Unversiti Awam (UA) yang memfokuskan kepada jurusan perguruan. Sesiapa yang minat di dalam bidang perguruan digalakkan untuk membuat permohonan di sini. Kini, Permohonan UPSI Februari 2017 Online  dibuka kepada calon yang berkelayakan.

Tarikh Permohonan UPSI Februari 2017


Permohonan UPSI sesi Februari 2017 ini mula dibuka pada 10 Oktober 2016 bersamaan hari isnin. Permohonan pada kali ini adalah untuk peringkat Ijazah Sarjana Muda.
PERMOHONAN UPSI FEBRUARI 2017 ONLINE

Permohonan UPSI Sesi Februari 2017 Online

Permohonan ini boleh diakses melalui pautan berikut:


Oleh kerana ini merupakan permohonan bagi Ijazah Sarjana Muda, maka hanya lepasan STPM, Matrikulasi,Asasi setaraf sahaja yang boleh membuat permohonan.

Manakala, semakan keputusan pula boleh mula dilakukan selepas beberapa bulan permohonan dibuat. Kami akan mengemaskini segala maklumat terbaharu mengenai permohonan kemasukan ke Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). Teruskan setia bersama kami.

Semoga artikel ringkas ini dapat membantu anda jika anda sedang mencari mengenai maklumat mengenaik kemasukan ke UPSI. Sila kongsikan artikel Permohonan UPSI Februari 2017 Online ini kepada rakan lain. Selamat maju jaya.

0 comment... add one now