Semak Keputusan SPMU 2016 SPM Ulangan

Semak keputusan Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan SPMU 2016. Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia SPM ulangan 2016 akan dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia pada 18 Ogos 2016. Keputusan boleh mula disemak pada 10 pagi. Semak keputusan SPMU 2016 boleh disemak melalui beberapa cara. Menurut kementerian pendidikan , keputusan itu juga akan dipostkan terus ke alamat para calon.

Mengenai semakan secara online, pihak kementerian pendikan telah mengesahan bahawa tiada semakan secara online tersedia untuk keputusan Sijil Pelajaran Malaysia SPMU ini.

Walaubagaimanapun, jika terdapat sebarang perubahan dari pihak kementerian, kami akan nyatakan di sini. Untuk maklumat tambahan, pendaftaran Sijil Pelajaran Malaysia SPMU dibuka setiap tahun pada bulan Mac.

 Maka, kepada sesiapa yang hendak membuat Sijil Pelaran Malaysia Ulngan (SPMU), bolehlah menunggu tarikh ini. Ini bagi mengelakkan anda terlepas menduduki SPMU.
semak keputusan SPMU 2016

Semak Keputusan SPMU 2016

Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia SPM Ulangan boleh disemak melalui beberapa cara antaranya adalah melalui;
  Semak keputusan melalui sistem pesanan ringkas (SMS) caranya adalah dengan, taip SPMU<jarak>RESULT<jarak>[No Kad Pengenalan anda ] Sebgai ontoh: SPMU RESULT 960119296304 Selepas itu hantarkan ke nombor 15888

Pastikan anda mempunyai talian yang aktif dan baki yang mencukupi. Ini kerana cas penghantaran dikenakan sebanyak 15 sen.
Selain itu, keputusan juga boleh diperolehi melalui alamat surat menyurat. Alamat yang anda gunakan semasa mendaftar Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan SPMU tahun 2016 akan digunakan.

 Digunakan oleh kementerian sebagai alamt menghantar keputusan anda. Akan tetapi, lebih ramai orang memilih SMS sebagai cara untuk menyemak keputusan. Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan SPMU.

Ini  kerana ianya lebih cepat dan mudah dilakukan. Mengenai semakan keputusan melalui online pula, seperti yang dinayatakan di atas tadi, setakat ini masih belum ada link atau pautan disediakan.

Jika pihak kementerian ada menyediakan pautan untuk menyemak keputusan SPMU secara online, kami akan nyatakan di sini.

 Selamat maju jaya kepada semua calon SPMU 2016 . Semoga anda mendapat keputusan yang cemerlang yang anda inginkan. Jika mendapat keputusan sebaliknya, usah risau. Ini kerana peluang sentiasa terbuka untuk anda.  

0 comment... add one now