Baju Melayu Moden Fesyen Raya 2016

Zaman kini pantas berubah. Daripada satu trend berubah kepada trend yang lain. Begitulah juga dengan dunia fesyen. Jika dahulu, fesyen baju melayu ketika hari raya selalunya jenis kain satin berkilat dan samoing yang berkilau-kilau. Kini fesyen ini boleh dikatakan telah ketinggalan zaman. Tidak dinafikan, masih ada juga yang memakainya sehingga kini.

Cuba anda lihat beberapa jenis baju Melayu urban berikut. Nampak simple dan menarik untuk diperagakan ketika hari raya. Di sini saya kumpulkan beberapa baju Melayu yang boleh anda dapati untuk raya 2016 tahun ini.

1. Modern baju Melayu

moden baju melayu
Lihat kepada gambar ini, baju Melayu yang kini digayakan dengan kolar. Nampak smart kan? Pakai macam ni, tak payah nak berpanas-panas ketika hari raya dengan memakai sampin. Pakai ini sahaja nampak smart dan casual.

Boleh dapatkan baju ini di sini

2. Baju Melayu Cekak Musang

Akan tetapi, jika anda masih sukakan design lama iaitu cekak musang, anda boleh dapatkan seperti dalam gambar di bawah ini. Memakai seperti ini, tidak dinafikan akan menambahkan sedikit sebanyak suasana raya nanti.

Cekak Musang Purple, dapatkan di sini
cekak musang purple
Cekak Musang Pink, dapatkan di sini
cekak musang pink
Cekak Musang biru, dapatkan di sini
cekak musang biru

3. Baju Melayu Moden Slim Fit

Satu lagi trend baju melayu yang kian popular adalah memakai baju Melayu yang slim fit. Jika anda seorang yang sukakan baju melayu slim fit, apa kata lihat baju Melayu di bawah ni. Nampak smart tak?

Grey Slim Fit baju Melayu, dapatkan di sini
baju melayu slim fit
baju Melayu Slim Fit Grey, dapatkan di sini

brown slim fit baju melayu

Black baju Melayu SlimFit, dapatkan di sini

baju melayu slim fit
Semoga dengan pilihan-pilihan yang kami berikan di sini, dapat membantu anda membuat pilihan baju raya yang hendak anda peragakan di hari lebaran nanti.

0 comment... add one now