Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak 2016 1437H Malaysia

Berpuasa di bulan Ramadhan merupakan perkara yang wajib dilakukan oleh umat Islam seluruh dunia. Ini kerana ianya termasuk dalam rukun Islam. Jadual berbuka puasa dan imsak merupakan perkara yang penting semasa bulan ramadhan. Ini kerana ianya dijadikan panduan bagi mengetahui bilakah waktu berbuka dan imsak. Pada kali ini kami berkongsi dengan anda jadual waktu berbuka puasa dan imsak tahun 2016 bersamaan 1437H di seluruh negeri Malaysia.

Kami telah sediakan pautan jadual waktu berbuka puasa dan imasak 2016 bagi semua negeri. Anda cuma perlu klik negeri mana yang hendak anda lihat waktu berbuka puasa dan imsak.

JADUAL WAKTU BUKA PUASA 2016 1437H

JADUAL WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK 2016 SELURUH NEGERI MALAYSIA


Sebelum itu, kami berharap agar anda telah mengganti puasa yang tertinggal tahun lepas. Dan selamat menunaikan ibadah puasa dan selamat beribadah solat tarawih. Moga bulan ramadhan pada kali ini akan membawa lebih banyak perubahan ke arah kebaikan dalam diri kita,

Utuk koleksi ucapan bulan ramadahan, boleh lihat di sini, mungkin anda boleh gunakan untuk membuat ucapan kepada keluarga dan sahabat andai. Koleksi Ucapan Ramadhan.

0 comment... add one now