Petua Hilangkan Ketiak dan Leher Hitam Mudah Dan Ringkas

Petua hilangkan ketiak hitam dan leher hitam. Ketiak dan leher ini merupakan tempat sensitif selalu daki-daki akan berkumpul. Ini yang menyebabkan ianya berwarna hitam. Kadang-kadang dah mandi dan basuh berapa kali, warna hitam tetap tidak hilang. Walaupun dah pakai sabun itu ini.

Jangan tak tahu , ada petua dan tips untuk hilangkan hitam pada ketiak dan leher ni. Teruskan membaca.
tips hilangkan hitam ketiak

Cara Hilangkan Hitam pada Ketiak dan Leher

  1. Hilangkan menggunakan buah betik .  Buah betik amat berkesan untuk hilangkna hitam pada ketiak dan juga leher. Caranya, ambil buah betik yang hampir masak, dan parut. Kemudian letak pada bahagian ketiak ataupun leher selepas mandi. Letak selama beberapa minit, 5-10 minit. Selepas itu, bila dengan air.
  2. Hilangkan ketiak dan leher hitam dengan sirih dan beras. Kisar segenggam beras dan kemudian ambil dauh sirih yang telah ditumbuk. Campurkan kedua-dua bahan ini. Selepas itu, lumurkan pada bahagian hitam yang anda ingin hilangkna. Biarkan beberapa minit, dan bilas seperti biasa.
  3. Kapur sirih dan limau nipis. Campurkan limau nipis yang diperah dan kapur sirih. Kemudian lumurkan pada bahagian badan yang hitam. Lakukan ini selepas mandi. 

Semoga dengan tips mudah ini dapat membantu anda untuk menghilangkan ketiak dan leher hitam.

0 comment... add one now