Cara Nak Cari Idea Menulis Blog

Perkara biasa bagi seorang blogger tak ada idea nak tulis apa. Saya sendiri selalu sangat mengalami perkara ini.

Cara senang nak selesaikan masalah writing block ni adalah dengan google. ya..Google.

Masuk ke Google, fikir satu perkataan dan tekan search.

Sebagai contoh saya search "Hutang".Klik enter.

Dan tengok bawah sekali. Akan keluar seperti gambar di bawah ni.

Dah jumpa tu, pilih je salah satu daripada topik tu untuk anda tulis dan ulas.

Okay, semoga tips ringkas ini membantu anda untuk memerah idea apa nak tulis dalam blog.

0 comment... add one now