Buat Duit Dengan Instagram Lebih Mudah Berbanding Facebook

Saya sendiri berkecimpung melakukan pemasaran hanya dari Facebook sebelum ini. Tak pernah terfikir buat duit melalui Instagram ni.

Tidak dinafikan Facebook ni bagus sebagai medium pemasaran online. Sebab apa, sebab hampir setiap orang di dunia ini mempunyai akaun Facebook. Nak buat duit melalui Facebook memang tidak mustahil.

Berkurun lama hanya membuat promosi melalui Facebook, tanpa memikirkan promosi di Instagram.
buat duit dengan instagram

Satu haritu tu, terdetik nak buat akaun Instagram untuk bisnes yang sama di Facebook.

Jika di Facebook, page ada 100 like. Post status atau gambar dapat 10 view pun kira bertuah la. Tu tak masuk lagi pembeli. Boleh dikatakan page like 5000 ke atas barulah ada pembeli. Tu belum masuk part orang tulis pm,pm, tapi tak beli.

Berbeza pula dengan Instagram, 100 follower pun boleh dapat pembeli dah. Kira conversion rate untuk jadi buyer di Instagram lebih tinggi daripada Facebook.

Ini membuatkan buat duit dengan Instagram lebih mudah berbanding Facebook.

Nak tahu cara betul dapatkan follower, dapatkan pembeli melalui Instagram dengan mudah, seterusnya dapat buat duit dengan Instagram hanya dengan goyang kaki sambil makan kacang. Boleh baca panduan ini -- Buat Duit Dengan Kuasa Instagram.

0 comment... add one now