Kedai No. 7 yang Kurang Ajar. Sesiapa Pun Akan Sakit Hati Kalau Kena Macam Ini

Penulisan Asal dari facebook Maznah Rahmat

gerai


Tokey kedai ni sombong betul. Alkisah aku berhenti makan kat satu gerai di medan selera KLEBANG, MELAKA semalam. Kedai makan yg aku singgah tu tak de air batu jd aku minta izin nak oder air kedai lain.aku pon oder la kat kedai no.7 ni.pekerja dia buatkan air hantar 1 jug air sirap kat tmpt aku makan.oleh krn air batunya sikit sgt..aku suh anak aku p kedai td tambahkan air batu..sbb dia caj rm10 1 jug utk air sirap...tiba2 anak aku dtg balik tanpa jug air tu. Aku tny mana jug air? Dia kata tokwy kedai marah dia. Ehh aku pon nak p tanya la apa pasal...anak aku nak minum air kan knapa lak tak dibaginya air tuu...bila aku tanya ...tokey kedai dan anak dia maki aku kaw2 dpn customer.dorang kata makan meja mana....aku tpinga2 lahh of course tak tau apa sbnrnya yg dia marah...


Aku tnya lagi..apapasal ni..apa yg salah nya...aku bayar kan ...apa pasal nak marah.rupanya tokey kedai no.7 ni tak suke org oder air dia tp makan meja lain...
Aku pon naik hantu le sbb anak aku nak minum ni dia tak bagi. Dh la caj rm10 utk 1 jug air sirap..abis dia rampas air tu separuh jug lagik dia tak bg aku abiskan..dia amik rm10..mana hak aku sbg pembeli ..
Dia maki plak aku dpn org lain tanpa kesalahan yg aku sendiri tak tau apa salah puncanya....mana etika dia sbg peniaga...???



Aku bg tau laki aku.dia dtg jumpa makcik tu dan anak dia..laki aku tanya baik2 anak dia pondan tua nak mamposs tuu tepekik2 makikan laki aku..kuang ajau betul.
Laki aku kata nak bagitau usop soroj...
Makcik tu jwb dgn sombongnya..



SAPA USOP SOROJ TU...?? AKU TAK TAKUT DGN DIA..DIA SAPA?? AGONG KEE???
Ewahhhhh!!!! Betul sial makcik tu arr blagak mcm rezeki dia ..dia yg tentukan..ko bygkan keringnya ati dia amik duit rm10 tp aku tak dpt brg spt hasil yg aku kene bayar..dia rampas air tu..aku merayu dia bgi air tu anak aku nak.minum dia halau aku kuar dari kedai dia.....dpn customer laintauu takk dia tjerit2 mcm aku ni salah beso....
Itu aku tak puas ati..aku maki dia balikkk aku kata ckp baik2 ar..jgn maki org tak tnt hala..dia hengat anak tekak dia je..dia tak tau anak tekak aku mcm nee...


Eeee kedai dh la kotor...makanan terdedah tanpa penutup..lalat hinggap makanan dia jual kat org...
Ehh mana pergi penguatkuasa ..knapa tak dtg pantau dia nii...tak patot dpt lesen meniaga macam ni punya etika..buat malu melaka je kalau org luar dtg dia maki hamun...busuķk nama org melaka...
Itu pon tokey kedai tmpt aku makan kata sblm aku kna marah..ada sorang customer dh kene maki sbb customer tu komplen makcik tu bg nasi berkerak..makcik tu kata apa...
TAKKAN MAMPOS KO MAKAN NASIK KERAK NIIIII!!!

Korang tengok betapa kurang ajar nya peniaga kedai no.7 ni dgn customerr...

POST NI FOKUS PADA NO.KEDAI.Dlm gmbar ni ada bbrp pelanggan dan pekerja kedai .....BKN TOKEY LAHANAT TU....

0 comment... add one now