Petua Muka Licin dan Berseri

Muka licin juga berseri merupakan idaman setiap orang. Tidak kira lelaki mahupun wanita. Pada kali ini kami akan berkongsi dengan anda petua bagaimana mendapatkan kulit licin dan berseri.
petua licin
Petua kulit licin untuk lelaki dan juga wanita

Cara Dapatkan Kulit Licin

1. Air

Salah satu perkara penting dalam mendapatkan kulit licin dan glow adalah dengan minum banyak air. target minum 8-10 gelas sehari. Air membantu badan mengeluarkan toksin dan sisa buangan. Bagaimanapun, elakkan minuman bergula dan berkarbonat.

2. Jus Lemon

Jus lemon boleh membantu membersaihkan kulit, dan mengurangkan bintik dan parut pada kulit. Seterusnya melembutkan dan melicinkan kulit.

Lemon mengandungi ejen pembersihan yang membantu membuang kulit mati dan menjadikan kulit lebih licin dan segar.

3. Tomato

Tomato merupakan toner semulajadi . Ia dapat membantu merawat jerawat dan jeragat.
  • Ambik beberapa biji tomato dan kisar. 
  • Letakkan tomato yang dikisar pada kulit muka.
  • Biarkan selama 10 minit. Bilas menggunakan air bersih.

4. Madu

Madu merupakan  ramuan semulajadi untuk melicinkan kulit.

  • Sapukan madu pada muka sehingga leher. 
  • Biarkan selama 10 minit.
  • Bila menggunakan air bersih.
  • Pilihan lain, boleh campur dengan telur.

Semoga dengan tips untuk mendapatkan muka licin dan berseri ini dapat anda aplikasikan dan menjadikan muka anda seperti yang anda impikan.

1 comment... add one now

Azriza Azriza 04 June, 2016
Ada satu produk tengah viral sekarang ni. Antara bahan dia adalah asid hyaluronik A yang bantu naikkan balik seri wajah. Bahan ni bukan benda asing pun. Badan kita pun ada bahan ni cuma kuantiti dia semakin sedikit bila kita semakin tua. Ramai dah guna. Dah VIRAL pun... Sebab semua yang guna muka jadi cantik. parut hilang. kulit jadi gebu. Tapi saya pun tak sangka betul menjadi. Kawan2 saya yang kerja di Jeddah ni pun selalu cakap tentang produk ni.Boleh la try kalau nak petua paling senang kan... hehe