5 Smartphone Terbaik Harga Bawah RM1000 Yang Boleh Anda Miliki Pada tahun 2016 Ini

Sesungguhnya kecanggihan teknologi sekarang membuatkan berbagai jenis smartphone yang muncul di pasaran. Keluar satu model, muncul pula model yang baru. Jika ingin mengejar teknologi smartphone ini nescaya tidak akan terkejar.

Bagaimanapun, pada artikel kali ini kami berkongsi dengan anda 5 smartphone terbaik yang berharga RM1000 kebawah yang boleh anda milik.

1. Huawei Honor 6

huawei honor 6


Walaupun telah diperkenalkan beberapa tahun lepas, Huawei Honor 6 masih lagi menjadi peranti kelas atas ayang mempunyai harga yang berpatutan. Dilengkapi dengan kamera 13mp belakang dan kamera 5mp hadapan sememangnya ianya sesuai untuk kaki selfie. Selain itu bagi penggemar multitask dan juga permainan , Huawei Honor 6 menawarkan RAM sebanyak 3GB. Boleh dikatakan Honor 6 merupakan peranti telefon pintar yang mempunyai RAM 3GB dan mempunya harga yang berpatutan.

Harga pasaran : RM938-999

Boleh dapatkan di sini dengan harga RM653

2.  Meizu M1 Note


meizu m1 note

Kepada sesiapa meminati rekaan seakan iphone, bolehlah memiliki Meizu M1 Note ini. Dilengkapi dengan RAM sebanyak 2GB sememangnya sudah mencukupi untuk menjalankan tugas-tugas pada peranti ini. Selain itu ianya turut dikuasakan dengan kamera 13mp belakang dan bahagian depa
5MP. Juga sesuai untuk kaki selfie.


Harga pasaran : Untuk 16GB RM499

Boleh dapatkan di sini dengan harga Rm498

3.ZTE Blade V7

zte blade v7


Peranti dari ZTE yang baru sahaja diperkenalkan kepada umum. Apa yang menariknya, peranti ini mempunyai fungsi pengimbas cap jari. Tidak ada pengeluar smartphone yang menawarkan harga serendah ZTE Blade V7 ini dan pada masa sama dilengkapi denga fungsi fingerprint scanner.
Apa yang lebih mengejutkan lagi adalah, ia mempunyai keupayaan kamera 13 MP bahagian belakang, dan 8 MP bahagian depan. Pastinya gambar selfie yang anda ambil nanti sama kualitinya seperti mengambil menggunakan kamera belakang. ZTE Blade V7 dilengkapi dengan storan 16GB dan RAM 2GB. Ruang storan boleh dipertingkat dengan menambah kad micro sd.

Harga pasaran : RM499. Anda boleh dapatkan ZTE Blade V7 di sini.


4. Alcatel Onetouch  FLASH 2


alcatel onetouch

Alcatel bukanlah satu nama yang asing di dalam dunia smartphone. Cuma merkea jarang mengeluarkan perani mereka dan mengurangkan hard sell. Satu peranti terbaru dari mereka iaitu Alcatel Onetouch Flash 2 cukup berbaloi untuk dimiliki pada masa kini. Dilengkapi ram 2GB dan storan 16GB pastinya sudah cukup untuk melakukan tugasan seharian melalui smartphone.
Apa yang menarik perhatian kami adalah, disaat smartphone berlumba-lumba menggunakan saiz skrin 5.5" ke atas, Flash 2 datang dengan skrin 5". Bagi kami saiz skrin 5" adalah saiz paling ideal bagi penggemar smartphone yang tidak mahukan smartphone terlalu besar.

Ianya juga dilengkapi dengan kamera 8MP belakang fan 5MP hadapan.

harga pasaran : RM499, dapatkan di sini.

5. Xiomi Mi4 LTE

mi4 lte

Satu lagi peranti dai Xiaomi bersaiz 5 inci ini turut menjadi pilihan kami. Xiaomi Mi 4 mempunyai RAM 3GB manakala mempunyai kamera 13mp belakang dan 8 mp bahagian hadapan. Kelancaran telefon ini banyak mendapat pujian banyak pihak.


 harga pasaran : RM799
Anda boleh dapatkan di sini dengan harga RM759

5. Xiaomi Redmi Note 3

harga redmi note 3
Jika anda inginkan satu telefon pintar yang mempunyai fungsi pengimbas cap jari dengan harga berpatutan, Xiaomi Redmi Note 3 adalah pilihan terbaik anda. Xiaomi Redmi Note 3 mempunyai 2 jenis variasi iaitu kapasiti 16GB storan dengan 2 GB ram dan juga 32 GB storan dengan 3GB ram.Kamera dengan 13MP belakang dan 5MP depan.

harga: 16GB/2GB RAM - RM699 ,  32GB/3GB RAM - RM920


EXTRA:

6. Xiaomi Mi Mmax.
xiaomi mi max

Xiaomi Mi Max dilengkapi dengan RAM 3GB dan memory 32GB. Kamera hadapan dengan 5mp dan kamera belakang 16mp. 

Jika anda berminat untuk dapatkan Mi max secara online, lihat sini - RM999 Xiaomi Mi Max 

UPDATE: 3 September 2016. Kemaskini harga serta tambah beberapa smartphone yang dirasakan relevan.


Semoga dengan artikel ringkas ini dapatlah anda membuat pilihan sebaiknya. Sengaja tidak ami meletakkan spesifikasi spesifik untuk peranti-peranti ini kerana anda sendiri boleh mencarinya.


3 comments.. read them below or add one

Wanz Mejuez Wanz Mejuez 20 March, 2016
Musadun ang daftar affiliate lazada boleh buat duit sikit. Aku tgk blog ang power jugak traffik visitor.. >_<

Author Blog Author Blog 21 March, 2016
dah daftar. tapi tak tahu teknik yang betul nak dapatkan income..adakah sekadar tepek sahaja banner ataupun macam mana.. mohon tunjuk ajar..hehe
Wanz Mejuez Wanz Mejuez 21 March, 2016
Guna Deeplink generator.. >_<

Pilih mana2 url produk kat lazada tu.. Pastu masukkan ke dalam Deeplink Generator.. Nanti dia akan combine kan link asal kepada link affiliate..

pastu guna bit.ly kasi kecikan url >_<