3 cara Kempiskan Perut Dengan Mudah

cara kempiskan perut

Perut sememangnya anggota badan yang menjadi aset kita untuk tampak cantik dipandang. Tidak kiralah bagi lelaki mahupun wanita. Semua orang inginkan perut yang cantik. Ada pula yang memang sedia perut buncit, terfikir nak kempiskan perut. 

Cara Mudah Kempiskan Perut

Berikut merupakan 3 cara mudah untuk kempiskan perut anda yang buncit tu.

1. Makan lebih fiber di dalam diet anda. Fiber bukan sahaja membantu di dalam menurunkan berat badan anda, tetapi ianya membantu untuk mengempiskan perut anda. Ianya juga membantu untuk menghalang constipation ataupun sembelit yang mana boleh menyebabkan perut anda nampak sedikit terbonjol.

2. Berdiri degan betul. Ya berdiri dengan betul boleh menyebabkan perut anda kempis. berdiri tegak dan pandang ke hadapan. Ya ianya boleh menampakkan perut anda sedikit kempis. Tak percaya? Cubalah.

3. Vacuum ataupun menyapu. Ya,menurut kajian yang pernah dijalankan, tindakan menolak dan menarik penyapu ataupun vacuum sebenarnya merupakan satu senaman untuk menguatkan dan menjadikan perut anda kempis. Cubalah.

Ok. Moga-moga 3 cara malas untuk kempiskan perut ini anda ikuti dengan tertib. Ni dah cukup malas dah ni. Selamat berjaya!

0 comment... add one now