Anda Akan Melopong Membaca Ulasan Felixia Yeap ini berkenaan Gadis Dipeluk Kpop

felixia komen artis kpop


Viral satu Malaysia berkenaan cerita gadis melayu bertdudung dipeluk artis kpop. Ramai yang mencaci dan menghina wanita-wanita ini. Dan tidak sedikit juga yang menyalahkan pihak pengurusan konsert dan ada juga yang menyalahkan artis kpop itu sendiri.

Walaubagaimanapun, anda kena baca ulasan Felixia Yeap berkenaan perkara ini. Ulasan yang diberikan cukup lembut dan tidak menghentam mana-mana pihak.

Penulisan berikut dipetik dari laman facebook milik Felixia.

Saya tak suka lelaki sentuh saya.
(Kecuali baby. HEHE.)
Dari dulu (time saya tak berhijab dan masih seorang model berimej seksi)……...sampailah sekarang (dah berhijab dan dah jadi seorang Muslimah).
Memang tak suka lelaki sentuh/peluk walaupun hanya sekadar untuk bergambar kenangan.
Tangan2 yang sempat "menjalar" kat bahu pun saya tepis dan kadang2 siap tegur kuat2, "Sorry sir, NO TOUCHING." (zaman modeling sebelum Islam)
Jadi saya pun tak faham kenapa semalam ada adik bertudung yang excited dan suka sampai sendiri yang memeluk artis lelaki Kpop dalam video tu…
Saya rasa artis tu tak bersalah sebab diorang bukannya tahu pun pasal agama kita ni.
Dah adik2 bertudung tu happy je bagi peluk, siap terloncat2 lagi nak peluk artis2 tu semula…aduhhhh.
Memang la artis2 Kpop tu terima dengan hati dan tangan terbuka je…
Jam saya tengok.
Alangkah bagusnya kalau adik2 yang bertudung tu say "NO" kat artis Kpop tu atas pentas bila diorang nak peluk.
Terus jadi dakwah...atas pentas pula tu.
MashaaAllah!
Renung-renungkanlah…
Even non-Muslims pun ada banyak yang tak bagi lelaki sentuh.
Be different, my sisters.
You're different, you're special. Remember that.
Your hijab is your greatest reminder everyday.
Stay that way.
Say NO next time.
P.S: Mohon jangan hentam adik2 kita tu lagi dah. Setiap orang berhak untuk belajar dari kesilapan lalu. Saya yang dulu pun pernah buat salah banyak. Dari masa ke semasa pun ada juga dosa dan salah. Saya TAK ALIM.
Lebih baik kita doakan untuk mereka untuk sedar apa yang mereka telah lakukan "kurang enak". InshaaAllah. Allah itu Maha Pengampun.


Apa yang kita boleh simpulkan, berhenti lah mencaci berlebih-lebihan. Dan caci tu, doakan mereka supaya tak buat lagi, dan orang lain ambil iktibar juga dari kejadian ini.

3 comments.. read them below or add one

EjamOthman EjamOthman 14 January, 2015
Nasihat yang baik untuk peringatan semua.
Zara Ismail Zara Ismail 15 January, 2015
bagus nasihatnya..berhikmah..