5 Perkara Yang Perlu Dielakkan apabila usia mencecah 25.


Ini 10 perkara yang perlu dihentikan oleh sesiapa sahaja ketika usia menginjak 25 bagi memastikan hidup sentiasa tenang dan aman di masa hadapan.

1. Berhenti membelanjakan wang sewenang-wenangnya.
Anda kena mula berfikir mengenai masa depan anda. Bagaiman simpanan anda pada masa hadapan. berhenti belanjakan pada yang tak perlu. Anda perlu menyimpan untuk keperluan masa tua anda. Simpanan itu mungkin dapat digunakan untuk membeli property.

2. Kurangkan menggunakan media sosial 
Dapatkan perhubugan dengan rakan-rakan yang sebenarnya di luar media sosial. Kuatkan hubungan dengan rakan-rakan di luar media sosial.

3. Berhenti post benda yang tak sepatutnya pada akaun media sosial anda.
ya, semua orang melihat apa yang anda post. Termasuk majikan anda dan juga rakan sekerja anda. Padam atau privatekan semua gambar-gambar anda berparti dan sebagainya. Dan mula untuk post benda-benda ilmiah dan profesional.

4. Berhenti makan makanan segera. Fast food.
Anda perlu menjaga kesihatan anda. Ya, seawal 25 anda perlu menjaga kesihatan anda. Makanan segera sememangnya tidak sihat dan merosakkan badan anda.

5. Berhenti memikirkan kegagalan masa lalu anda.
Sama ada gagal dalam kerjaya atau perhubungan. Berhenti memikirkannya. ianya cuma akan merosakkan masa depan anda. Fokus pada kerjaya anda sekarang untuk masa depan yang tenang dan tenteram.


0 comment... add one now